Featured

Bine ați venit pe pagina Asociației Profesionale a Urbaniștilor din România (APUR). APUR este o organizaţie profesională non-guvernamentală, apolitică şi non-profit. Asociaţia grupează profesionişti care activează în domeniul interdisciplinar al urbanismului şi al amenajării teritoriului. APUR este o organizaţie cu personalitate juridică, constituită pentru durată nelimitată, cu sediul în municipiul Bucureşti.                

CIF: 11199406

Rezultate alegeri – AG APUR 2017

Adunarea Generală a Asociaţiei Profesionale a Urbaniştilor din România a avut loc vineri, 7 iulie 2017, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană. Adunarea Generală a fost declarată statutară, fiind prezenţi (direct sau prin reprezentanţi) mai mult de 50%+1 din membrii asociaţiei.

În urma votului exprimat de membri, a fost ales un nou Consiliu Director al APUR şi o nouă Comisie de Cenzori pentru perioada 2017-2019.

Consiliul Director:

urb. Liviu Băileşteanu

urb. Iulian Canov

urb. Matei Cocheci

urb. Gabriel Codreanu

geogr. Irina Florea-Saghin

urb. Ioana Ivanov

arh. Simona Munteanu

urb. Paul Mureşan-Iuga

arh. Gabriel Pascariu

arh. Angelica Stan

urb. Cristina Zlota

Comisia de cenzori:

urb. Sabina Leopa

urb. peis. Ioana Pînzaru

contabil expert atestat Maria Dumitru

Reunit imediat după Adunarea Generală, noul Consiliu Director a ales conducerea asociaţiei pe următorii doi ani (preşedinte, vicepreşedinţi, secretar general):

Preşedinte APUR – arh. Gabriel Pascariu

Vicepreşedinţi APUR -

urb. Matei Cocheci

arh. Simona Munteanu

arh. Angelica Stan

Secretar APUR – urb. Paul Mureşan-Iuga

Anunț Adunarea Generală APUR 2017

Consiliul Director anunță Adunarea Generală anuală a asociaților în data de vineri 7 iulie 2017.

Locul desfășurării: Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC), str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, aripa E4, Bucureşti (accesul se face din Calea 13 Septembrie).

Organizarea AG-APUR 2017 este realizată în parteneriat cu gazda noastră, Muzeul Național de Artă Contemporană.

Agendă preliminară

9:00 – 9:30 – Înregistrarea participanților

9:30 – 10.30 – Probleme administrative (Statut, Raport cenzor, Raport președinte APUR etc.)

10.30 – 11.30 – Anunț candidaturi: Consiliul Director și Comisia de Cenzori / intervenții / prezentări (Turul I al alegerilor)

11.30 – 12.30 – Discuție în plen – Statutul profesiunii de urbanist

12.30 – 13.30 – Pauză de prânz.

13.30 – 14.00 – Anunțare rezultate alegeri. Organizare turul II (dacă este cazul).

14.00 – 15.00 – Discuție (pe ateliere de lucru): Statutul profesiunii de urbanist

15.00 – 15.30 – Concluzii (în plen) – Statutul profesiunii de urbanist. Anunțare rezultate turul II (dacă este cazul).

15.30 – 16.00 – Acordare diplome membri de onoare.

16.00 – 17.00 – Moment festiv (coctail). Noul Consiliu Director se reunește în vederea alegerii Biroului (președinte, vicepreședinți, secretar general).

Va rugăm să confirmați participarea la eveniment până pe data de 30 iunie 2017 prin completarea formularului online sau prin e-mail la adresa contact.apur@gmail.com. Adunarea este statutară dacă participă 50%+1 din membrii APUR.

Anul acesta Adunarea Generală va cuprinde și alegeri pentru Consiliul Director al APUR. În urma propunerilor de anul trecut din AG-APUR, Regulamentul privind desfășurarea alegerilor a fost modificat, fiind necesară depunerea online a candidaturilor înainte de momentul Adunării Generale. Acest nou regulament poate fi consultat aici. Membrii interesați să își depună candidatura pentru Consiliul Director al asociației vor trebui să completeze următorul formular de candidatură până la data de 2 iulie 2017.

Dreptul de exercitare a votului în cadrul Adunării Generale este condiționat de plata la zi a cotizației de membru pentru anul 2017. Plata poate fi efectuată prin OP în contul APUR (link) sau numerar în ziua adunării generale.

În cazul în care nu puteți participa la Adunarea Generală din data de 7 iulie 2017, vă rugăm să delegați dreptul de vot unui reprezentant, membru APUR, prin completarea  formularului de împuternicire (pe care îl puteți găsi aici). După completare vă rugăm să îl transmiteți în format pdf. / jpg. pe e-mail, atât reprezentantului ales, cât și la adresa contact.apur@gmail.com, până la data de 30 iunie 2017. Și în acest caz, condiția de exercitare a dreptului de vot implică achitarea la zi a cotizației de membru.

 

Anunț admitere Facultatea de Urbanism – UAUIM

FACULTATEA DE URBANISM, din Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București, este singura facultate din România care organizează licență în domeniul URBANISM, pentru specializările:

 • Proiectare și Planificare Urbană (4 ani / 240 credite),
 • Amenajarea și Planificarea Peisajului (4 ani / 240 credite),
 • Urbanism și Administrarea Teritoriului – Sibiu (3 ani / 180 credite),

Programe Masterale de tip Bologna, recunoscute la nivel european, precum și de Registrul Urbaniștilor din România (RUR), pentru acordarea dreptului de semnătura, respectiv:

 • Proiectare Urbana
 • Peisaj si Teritoriu
 • Amenajarea Teritoriului și Dezvoltare Regională
 • Management Urban pentru Orașe Competitive
 • Mobilitate Urbană
 • Urbanism și Politici Publice – organizat in parteneriat de Facultatea de Urbanism,  UAUIM cu Facultatea de Științe Politice din SNSPA).
 • Dreptul Urbanismului şi al Planificării Teritoriale  –organizat de Facultatea de Drept din Universitatea București în colaborare cu Facultatea de Urbanism din UAUIM

In anul universitar 2017-2018, admiterea se va desfășura astfel:

Pentru programele de LICENȚĂ – pe data de 14 iulie 2017, cu înscriere între 8, 10- 13 Iulie 2017.

Afis admitere_Licenta_FU_UAUIM_2017

Toate detaliile, numărul de locuri, conținutul tematic și bibliografia aferentă pentru admitere se pot consulta in Regulamentul de Admitere, la link: http://www.uauim.ro/admitere/

Pentru programele de MASTER – pe data de 28 iulie 2017, cu examen de competențe lingvistice pe data de 27 iulie și înscriere între 25,26 Iulie 2017.

Afis admitere_Master_FU_UAUIM__2017 (1)

Toate detaliile legate de programele de master activate în anul universitar 2017-2018, numărul de locuri, conținutul tematic și bibliografia aferentă pentru admitere se pot consulta în Regulamentul de Admitere la Mastere, la link:

http://www.uauim.ro/facultati/urbanism/

CONTACT ŞI DETALII:

Telefon: Secretariatul Facultăţii de Urbanism din UAUIM: 021 30 77 180 sau 183

Site: http://www.uauim.ro/facultati/urbanism/

Film Facultatea de Urbanism: http://youtu.be/SL5iLl4imuY

Facebook: https://www.facebook.com/facultateaurbanism

Evenimente de interes – 2017

În perioada 28-29 septembrie 2017 va avea loc, la Viena, conferința pe teme de urbanism și planificarea peisajului ‘URBAN DENSIFICATION – THE CHALLENGE FOR OPEN SPACE’ organizată de către TU Wien. Înregistrarea la conferință este posibilă până pe 8 septembrie 2017 – mai multe detalii aici.

De asemenea, pe 16-20 mai 2017 are loc, la Freising-Weihenstephan, în Germania, cel de-al 6-lea LE:NOTRE Landscape Forum. Termenul limită pentru înscrierea posterelor în conferință este 31 martie a.c. Mai multe detalii aici.

Underground and Urban Planning – Suburban Toolbox

Specialiști din domeniul urbanismului – urbaniști, arhitecți, ingineri, geografi, ecologi, economiști, specialiști în domeniul patrimoniului – sunt invitați să participe la ATELIERUL dedicat PLANIFICĂRII URBANE ȘI SUBTERANE, organizat în cadrul Săptămânii Planificării și Managementului Subteranului Urban, care are loc la București între 13-16 martie, cu ocazia încheierii proiectului SUB-URBAN (TU1206) din cadrul Acțiunii COST.

Participarea este liberă, dar este necesară înregistrarea atât pe pagina dedicată simpozionului, cât și la adresa laura.tucan@gmail.com. Pentru a fi luați în evidență vă rugăm să transmiteți și pe adresa de e-mail indicată, datele dumneavoastră de contract (nume, prenume, profesiune, instituție, e-mail, mobil) până duminică 5 martie, ora 20.00.

Invitaţia la eveniment poate fi consultată aici: Invitatie atelier.

Workshop: The Urban River Corridors of Bucharest

“The Urban River Corridors of Bucharest” este un workshop internațional de proiectare urbană care explorează posiblități de integrare spațială, socială și ecologică a celor două râuri care străbat Bucureștiul: Dâmbovița și Colentina. Evenimentul va avea loc La Firul Ierbii și la UAUIM în martie 2017. Perioada pentru aplicații se încheie pe 15 ianuarie.

urcb_poster-page-001

Premiul de Excelenta “Mihai Alexandru” pentru tineri cercetatori in urbanism

În ziua de 4 noiembrie 2016 s-a reunit juriul pentru acordarea Premiului de excelență ”Mihai Alexandru” pentru tineri cercetători în urbanism.

Conform deciziei Consiliului Director al Asociației Profesionale a Urbaniștilor din România, din data de 27 octombrie 2016, componența juriului a fost următoarea:

 • Prof. Dr. Arh. Constantin Enache
 • urb. Liviu Băileșteanu
 • econ. Anamaria Vrabie
 • urb. Matei Cocheci – Secretar juriu

Până la data de 30 septembrie au fost depuse electronic două candidaturi: dr. arh. Vlad Sebastian Rusu și urb. Alexandru Pânișoară. Ambele candidaturi au respectat criteriile de eligibilitate menționate în Regulamentul de acordare a Premiului de excelență ”Mihai Alexandru” pentru tineri cercetători în urbanism, aprobat în ședința Consiliului Director din data de 19 mai 2016.

În urma verificării documentației transmise aferente candidaturilor, juriul a hotărât în unanimitate să acorde premiul domnului dr. arh. Vlad Sebastian Rusu.

Dl. dr. arh. Vlad Sebastian Rusu este specializat în urbanism, iar activitatea dumnealui oglindește o serie din preocupările interdisciplinare ale urb. Mihai Alexandru, în onoarea căruia este acordat acest premiu. Este de apreciat consecvența cu care este urmărită tema de locuire – locuință – organizare urbanistică, precum și eforturile făcute pentru diseminarea cercetărilor întreprinse: publicații accesibile publicului larg și traducerea cunoștințelor dobândite în concepte bine argumentate pentru competițiile de design urban la care a participat. Este de remarcat de asemenea complexitatea activității domnului arh. Vlad Rusu, precum și concretizarea acestei activități în publicații (2 cărți apărute în ultimii ani) și premii la concursuri naționale de urbanism.

Premiul a fost decernat marți, 8 noiembrie 2016, în cadrul evenimentului organizat în Sala Frescelor – UAUIM, cu ocazia Zilei Mondiale a Urbanismului.